Meditationskors

Meditationskors, bronze, mål: 14,5 cm bred x 15,5 cm lang x 2 cm dyb

Bønnen er troens hjerteslag. I bønnen er vi i Guds nærhed og kan tale til ham. Som kristne beder vi i Jesus navn, og det er en gammel erfaring, at et kors eller et billede hjælper til at give bønnen retning og fastholde erindringen om ham og hans ord.

Dorte Krabbes lille bronzekors er netop tænkt som en hjælp ved bøn og meditation. Det kan hænge på vægen, men er ikke større end man kan tage det i hånden og mærke dets tyngde og kølighed.


Selve korset er på en gang abstrakt og figurativt og repræsenterer Jesus Kristus, Gud og menneske. Inspireret som det er af gamle krucifikser, kan det lede tankerne hen på de første danske kongekrucifikser med den opstandne Herre, der har sejret over død og mørke. Men samtidig er der i hovedets hældning og kroppens bløde former noget menneskeligt og sårbart, der erindrer den bedende om , at "større kærlighed har ingen end den at sætte sit liv til for sine venner." Har man først fået blik for det, kan man i det lille krucifiks se den lidende i den opstandne, og den opstandne i den lidende.

Kors eller krucifiks? Eller både og? Krop og kors synes at være smeltet sammen, ligesom armene i stedet for strengt at følge korsformen beskriver en favnende bevægelse ud mod betragteren. Det er som om de løsrevet fra korset kan brede sig ud i et favntag, der lader et rum åbnet omkring hjertet. Her kan den bedende komme til med sine tanker, sine håb og længsler - med sit eget hjertes tro.


Tekst af Lisbeth Smedegaard Andersen, præst og salmedigter.

Meditationskors skabt af billedhugger Dorte Krabbe.

Kan købes ved henvendelse på mail.

Leveres i æske foret med lilla stof plus tekst monteret i låget.

Pris 1.800 kr. plus porto.

Using Format